Må vi bede om din opmærksomhed et øjeblik?
På Sporvejsmuseets hjemmeside bruger vi nogle cookies som placeres på din computer. De er nødvendige for at siden skal fungere. Vi opsamler ikke data om dig og videregiver ikke informationer til 3. part.
Vi opsamler generelle data om anvendelse med henblik på at kunne foretage statistiske undersøgelser af brugen af hjemmesiden. Heller ikke disse informationer videregives til 3. part.
For at kunne bruge hjemmesiden skal du acceptere dette ved at klikke på knappen "Jeg accepterer" herunder.
 
Det sker på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Borup Bus

På visse dage kører der bus mellem Borup St. og museet.
Det sker: Lø 12. dec, sø 13. dec

Læs mere

I efterårsferien åbent alle dage

I efterårsferien holder Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm åbent alle dage 10-17. Onsdag er der åbent til kl. 22 med mulighed for stjernekik hvis vejret tillader.

Juleweekend på Sporvejsmuseet

Weekenden 12-13. december 2020 står i julens tegn på Sporvejsmuseet. Oplev julemand og nissekone. Julecafé med æbleskiver, glögg, kaffe, te. Salg af juletræer. Og ikke mindst: Masser af sporvogne.

Cafevognen

Cafevognen (RGB 2410) holder i åbningstiden ved picnic pladsen ved endestationen Eilers Eg. Her serveres kaffe, te, sandwich, øl med specialetiket fra Sporvejsmuseet, vand, kager og is. Forbehold for udsolgte varer.

Hesteomnibus

På udvalgte dage kan man køre en tur med museets hesteomnibus. Der køres fra museet til godset Skjoldenæsholm hvor der gøres et kort holdt. Derefter retur til museet.
Pris: Voksne kr. 20, børn kr. 10.

Læs mere

Kør selv sporvogn

Prøv selv at styre en sporvogn.
Pris kr. 150.
Tilmelding i kiosken.
Det sker: Lø 12. dec

Læs mere

Velkommen til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm kan du opleve kollektiv trafik i form af sporvogne som de kørte i København, Odense og Aarhus i slutningen af 1800-tallet og i store dele af 1900-tallet. Museet har også sporvogne fra en række andre byer i Europa og sågar fra Melbourne i Australien.
../../data/artikler/billeder/tilfaeldige/ks701.jpg
KS 701 – nu udstillet
Mange af vognene er i drift og på åbningsdagene kører der en sporvogn hvert 10. minut. På særlige trafikdage afvikles der 5 minutters trafik hvilket giver en særlig intens oplevelse. Når entreen er betalt er det gratis at køre med de elektriske sporvogne hele dagen.
Museet har også en lang række busser som repræsenterer busdriften i Danmark i de seneste 100 år. Et antal er udstillet i bushallen. På mange åbningsdage er der veteranbuskørsel rundt om Valsølille Sø ligesom der på visse dage er kørsel med veteranbus fra Borup Station til museet og retur.
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm drives på frivillig og ulønnet basis af medlemmer i Sporveishistorisk Selskab.
Sporveishistorisk Selskab er stiftet den 8. februar 1965 og er en forening, der på idealistisk, upolitisk grundlag søger at udbrede kendskabet til og interessen for kollektiv bytrafik.
Du kan læse mere om foreningens mange aktiviteter her.
Vi restaurerer også sporvogne på Bornholm
Se sporvognsvideor her:
Kommende åbningsdage i sæsonen 2020:
 
December 2020
12.10-16Julearrangement.
- Bus fra/til Borup St. (Læs mere)
- Kør-selv sporvogn (Læs mere)
13.10-16Julearrangement.
- Bus fra/til Borup St. (Læs mere)
 
 
 
 
 
../../site/images/logo/logo_museet.pngSporvejsmuseet Skjoldenæsholm 
Find vej
 
UK
DE
 
Om