BYtrafik nr. 3 - juni 2014

BYtrafik/Titel Forfatter Resumé
Bytrafik
Juni 2014
   
En tragisk hændelse Mikael Lund En af museets medarbejdere afgik ved døden om aftenen 3. maj som følge af en tragisk hændelse tidligere på dagen. 
Nyt fra Sporvejsmuseet Svend Christensen  
For 50 år siden:
Sidste gang som sporvogn
Driften af Dyrskuelinien
Bent Jørgensen I år er det 50 år siden, at den sidste sporvogn kørte på Dyrskuelinien, og i artiklen ser forfatteren tilbage på, hvordan køreplanen for linien.
Spændende konference om byudvikling og letbaner Morten Engelbrecht Referat af en konference arrangeret af Berlingske, Region Hovedstaden og Danske Anlægsentreprenører.
Sporveje i Riga
- en billedkavalkade
Redaktionelt Som supplement til en artikel bragt i BYtrafik 5-2013 bringes her nogle yderligere billeder til illustration af materiellet i Riga.
Sporvejsarkiv sat på skinner Vanessa Venn To medlemmer af Sporvejshistorisk Selskab, Per Søegaard og Henrik Lynder, arbejder en gang om ugen på Københavns Stadsarkiv, hvor de er i gang med det store arbejde at registrere arkivalierne fra det kommunale selskab Københavns Sporveje.
For ca. 150 år siden:
En af verdens ældste sporvogne
Svend Christensen Godt skjult i spor 7 i museets Remise 1 står KS-bivogn 1061. Svend Christensen fortæller vognens historie, som begynder for 149 - 154 år siden og dermed er en af de ældste sporvogne i verden.
Man undrer sig lidt! Svend Christensen Lidt om det betydelige anlægsarbejde mellem Fredrik Bajers Plads og Vibenhus Runddel i København i forbindelse med at lette fremkommeligheden for busserne.
Sporvogne i Buenos Aires Finn Hørsted I januar 2013 besøgte Finn Hørsted Argentina og fortæller her om nærtrafikken i Buenos Aires.