BYtrafik nr. 1 - februar 2013

BYtrafik/Titel Forfatter Resumé
Bytrafik
Februar 2013
   
Ved årsskiftet Mikael Lund Formandens nytårshilsen tilbageblik på 2012 og et kig ind i 2013.  
Jul, nytår og ny sporvogn Svend Christensen Julearrangementet 15. og 16. december afsluttede sæson 2012 med et samlet besøgstal for året på 23.283 gæster. Lidt lavere end i 2011. På trods af vintervejret arbejdes nærmest uhæmmet på restaureringsprojeterne både på Sporvejsmuseet og på Bornholm, og indretningen af det nye uniformsdepot på museet nyder også fremme.
Utilfredshed med dampsporvognen Erling Quaade Bestyreren af Østerbro Realskole, Frederik Michelsen, giver i et læserbrev fra 1886 udtryk for sin utilfredshed med dampsporvognen, som i årene 1884-1892 kørte mellem Trianglen og Klampenborg.
Læserne skriver Redaktionelt Læsernes kommentarer til forskellige artikel bragt i tidligere numre af BYtrafik
Fittemâdinj i Østermarie Søren Palsbo En slags statusrapport fra restaureringsarbejdet på Bornholm, oplevet af Søren Palsbo i efterret 2012.
Svanemølle Remise Per Søegaard Historien om Svanemølle Remise på Østerbro i København
Forlænget weekendtur til Szczecin Finn Erik Larsen Sporvejshistorisk Selskabs forlængede weekendtur 2012 gik til Szczecin og Gorzów, og Finn Erik Larsen beretter om turen.
NESA trolleybus i drift Johs. Damsgård Hansen Forfatteren besøgte i september 2012 East Anglia Transport Museum, hvor han benyttede lejligheden til at tage mange fotos af trolleybus NESA 5, som har gennemgået en omfattende og vellykket restaurering, der blev afsluttet i 2011.
Torontos sporvej classic Teddy Østerlin Koch Forfatteren har besøgt Toronto, hvor sporvejen står over for en fornyelse med nyt materiel i 2014 og en udvidelse af sporvejsnettet.
»These damn streetcars« Teddy Østerlin Koch Der er delte meninger om udviklingen af sporvejssystemet i Toronto.