BYtrafik nr. 2 - april 2011

Titel Forfatter Resumé
Sporvejsmuseet gør klar til en ny sæson Svend Christensen Vintervejret lagde naturligt en dæmper på aktiviteterne, men anlægsarbejderne med bl.a. indretning af nye overnatningsrum og udvidelse af traktorhuset er fortsat. Busstoppestedet på forpladsen er omlagt om området omkring den runde ventesal er blevet brolagt. De sporvogne, der skal synes i 2011, er alle klargjort, kabelfejlen på KS 575 er udbedret og OS 12 bliver reparationsmalet inden den skal udstilles på Jernbanemuseet senere på året.
Sporvejsmuseets udstilling 2011
Kommunens sporveje
Søren Palsbo Et af temaerne i årets udstilling er markeringen af 100-året for den kommunale overtagelse af sporvejsdriften i København den 1. august 1911.
Sporvejsmuseet får otte nye busser Jørgen Krog og Morten E. Storgaard Samarbejde mellem foreninger sikrer en mere alsidig bevaring af busser. Busbevaringsgruppen Danmark (BBG). I den forbindelse er otte busser fra BBG i marts overdraget til Sporvejsmuseet.
Busforbindelse Borup st. - Sporvejsmuseet Redaktionelt Efter nedlæggelsen af buslinie 249 i december 2009 indsætter Sporvejsmuseet på udvalgte dage en bus, der i Borup har forbindelse med tog fra Roskilde og Ringsted.
Letbane i Valby Morten Engelbrecht Næsten 80 var mødt op for at høre om letbaneplanerne på et offentligt møde på Carlsberg
Gensyn med »barndomshjemmet« på Sporvejsmuseet Søren Johansen Forrige sommer kom Sporvejsmuseet på sporet af en mand, Steen Tornvig, der havde haft dobbeltdækker-sporvognen KS 383 (FS 31) som et iskoldt hjem en hel vinter. Han fortæller i artiklen om sine oplevelser fra dengang.
Postkort fortæller sporvejshistorie:
Aarhus 1904 til 1944
2. kort
Thomas Hilberg Denne gang er motivet fra indvielsesåret 1904.
Endestationer:
Kammasvej
Søren Palsbo En beretning om sløjfen på Kammasvej, der var i brug fra 1951-1969.
Sporvejsindvielse i Stockholm Svend Christensen Lørdag den 21. august 2010 åbnedes en kort forlængelse af Djurgårdslinjen i Stockholm. Det er første etape af en linie tværs gennem Stockholms centrale bydele, der betyder en tilbagevenden af sporvogne i daglig drift i byens centrum.
SHS-tur til Hannover Svend Christensen En beretning om SHS-turen i efteråret 2010.