BYtrafik nr. 1 - februar 2010

Titel Forfatter Resumé
Ved årsskiftet Mikael Lund Formandens nytårshilsen med et tilbageblik på 2009 og Sporvejsmuseets 32. sæson
Jul på Sporvejsmuseet Svend Christensen Sæsonen sluttede med julearrangementet, som i 2009 blev afviklet for 20. gang. Status for sæsonen viser et lidt lavere besøgstal for året i forhold til 2008, og især er besøget af gruppe faldet markant i 2009. I vintermånederne fortsætter mange værksteds- og anlægsarbejder, men specielt de udendørs aktiviteter er berørt af vintervejret.
Odense Letbane Morten Engelbrecht Odense kommune er i gang med forundersøgelser til 1. etape af en letbane på 7 km, som forventes sat i drift i 2017.
Jena tog springet direkte fra toakslere til lavgulvsledvogne John Flemming Christensen Rejserapport fra SHS's efterårstur 2009 til Thüringen, Sachsen og Sachsen-Anhalt.
Bornholms trafikselskab var i dyb krise e Henrik Karl Nielsen Konkursindgivelse fra to bus-entreprenører umiddelbart før sommerferieperioden 2009 bevirkede, at der skulle handles hurtigt.
Postkort fortæller sporvejshistorie: Fra hestedrift til eldrift 1. kort Torben Hilberg I de kommende numre skal der illustreres et lille afsnit af det københavnske sporvejsnet med udgangspunkt i gamle postkort. Denne gang den hestetrukne Østerbrolinie.
Bombardier bygger sporveje uden køreledning Bombardier
Carl-Otto Toudal
Bombardier udnytter en ny teknologi, hvor man udnytter et magnetfelt mellem skinnerne, som inducerer strøm i vognene, hvorved luftledninger kan undgås.
Drammen trolleybusser Nils Zimmermann 19. september 2009 blev det fejret i Drammen, at det var 100 år siden, at trolleybusdriften indledtes.
Jerusalem - fredens sporvej? Carsten Funder Grøntved En moderne lightrail er under anlæg i Jerusalem til erstatning for overfyldte, slidte og stinkende dieselbusser, men den politiske uro i området skaber uvished om, hvornår den kan tages i brug. De 42 sporvogne er leveret!
KS 335 i Linie 11 hæftet - datering af billeder Bent Jørgensen Hvordan kan man tidsbestemme fotos?