Til pressen         
SPORVEJSMUSEETSKJOLDENÆSHOLM

3. april

Find vej i historien på Sporvejsmuseet

”Find Vej Dagen” lørdag 5. maj kaldes også ”Danmarks sjoveste motionsdag”. Lokale orienteringsklubber under Dansk Orienterings-Forbund arrangerer denne dag flere steder i Danmark særlige arrangementer, hvori der indgår orientering efter et orienteringskort. Dette med økonomisk støtte fra Nordea Fonden.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på Midtsjælland er i år med for første gang. Der er normal entrétakst til museet for børn og voksne, men deltagelsen i orienteringsarrangementet på tværs gennem vores nyere historie efter et orienteringskort i en udleveret brochure er gratis, inklusive instruktion ved start til deltagerne, diplomer, medaljer til børnene og saftevand ved tilbagekomsten til museets parkeringsplads. Det særlige arrangement gennemføres i tidsrummet 10-16.30.

Det er FSK Orientering og Amager Orienteringsklub, der i samarbejde med Sporvejsmuseet har tilrettelagt ”Find Vej på Sporvejsmuseet” med tilhørende brochuremateriale. Opgaverne på Sporvejsmuseet bringer deltagerne godt rundt i hjørnerne på museet, hvor man ved hjælp af orienteringskortet skal opsøge et antal udvalgte seværdigheder (poster) på museet. Ved seværdigheden (posten) kan på opslag læses supplerende om seværdigheden og om sporvejshistorien og byhistorien, som den ældre del af befolkningen stadig husker. På hver seværdighed (post) er der tilknyttet et bogstav, som deltageren skal indsætte i en rubrik i den udleverede folder. Når deltageren har udfyldt samtlige rubrikker, danner bogstaverne ordet på en seværdighed på museet.

Der kan læses mere på hjemmesiderne www.findveji.dk, www.fsk-orientering.dk, www.amagerok.dk og www.sporvejsmuseet.dk

Opgaverne til Find Vej Dagen på Sporvejsmuseet bringer deltagerne godt rundt i hjørnerne på museet.