Nyt år med sporvogne

De gamle danske sporvogne ruller videre på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, men også i Sporvognskalenderen 2018. Kalenderen, som nu foreligger i 46. udgave, indeholder billeder af sporvogne i hovedstaden, Aarhus og Odense fra et tidsrum på mere end 100 år. Et enkelt motiv er fra Sporvejsmuseet på Midtsjælland.

Nye kapitler af sporvejshistorien skrives, når Aarhus – med flere forsinkelser - begynder trafik med sporvognenes moderne efterfølgere – letbanen – i den jyske hovedstad og byens store opland. Også Odense og hovedstadsområdet er på vej med deres letbaner. Talrige byer i udlandet har åbnet nye letbaner i de senere år. Det gælder såvel byer, der engang havde sporvogne, som byer uden sporvejshistorie. Udviklingen er forløbet betydeligt langsommere i Danmark.

Sporvognskalenderen udgives af foreningen bag Sporvejsmuseet, Sporvejshistorisk Selskab.  Der er efterhånden gået mere end 45 år, siden de gamle sporvogne for sidste gang var en del af gadebilledet i hovedstaden, nærmere bestemt 22. april 1972. Aarhus sagde farvel til sine to sporvognslinjer et halvt år forinden (november 1971), mens den tredje danske sporvejsby, Odense, erstattede sine røde sporvogne med dieselbusser allerede i sommeren 1952.

”Sporvognskalenderen 2018” rummer billeder, som er stillet til rådighed af medlemmer af Sporvejshistorisk Selskab eller er hentet i selskabets arkiver.

Sporvognskalenderen 2018

Sporvejshistorisk Selskab

Vejl. pris i boghandelen 105 kr.