Til pressen         
SPORVEJSMUSEETSKJOLDENÆSHOLM

14. juli

Gæst nummer 1 million tog med sporvognen

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har rundet gæst nummer 1 million siden museets åbning for offentligheden i 1978. Et hurtigt regnestykke giver som resultat, at der dermed har været et gennemsnitligt årligt besøgstal på godt 25.000, hvilket er tæt på de besøgstal, som museet har haft i en årrække.

Det blev Birgitte Randrup, Frederiksberg, der besøgte Sporvejsmuseet onsdag 13. juli som en af dagens sidste gæster sammen med sin mand, Michael Randrup, der pudsigt nok er ledende aktivt medlem i Nordsjællands Veterantog.

Med hæderen som million-museumsgæst fulgte blomster, en boggave og et diplom, der samtidig fungerer som entrébillet til fremtidige besøg på museet.

I åbningssæsonen 1978 nåede man et besøgstal på 35.000 gæster, hvilket er en rekord, som stadig står. På det tidspunkt var det bare seks år siden, den sidste danske sporvognslinje blev omstillet til busdrift. I 2017 begynder de første moderne sporvogne – som oftest betegnet letbaner – at køre i Aarhus, og tilsvarende letbaner er på vej i Odense og hovedstaden.

Sporvejsmuseet ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Museet er i skolernes sommerferie åbent alle dage kl. 10-17, dog holdes museet lukket mandag. Der kan læses mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk

Birgitte Randrup, Frederiksberg, fik blomster, boggave og diplom da hun besøgte Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm som gæst nummer 1 million. Foto: Torben Liebst.