19. august

Syge børn på tur i gamle biler og sporvogne

I forbindelse med Børnenes Køredag for syge børn fra Holbæk og Roskilde sygehuse lægger de deltagende medlemmer af Dansk Veteranbil Klub – og deres dejlige gamle køretøjer og deltagende passagerer – turen forbi Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm søndag 30. august. Der ventes omkring 25-30 veteranbiler med 60-80 deltagere, som ankommer kl. ca. 12:30 og kører igen omkring fire timer senere.

Veteranbilerne kører op på museets forplads og parkerer i museumsgaden ”Valby Langgade” og på arealerne foran Sporvejsmuseets remiser. Sporvejsmuseets medarbejdere ser frem til at være med til at give de sygdomsramte børn en rigtig god oplevelse på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. 30. august har museet besøg af jazz-big bandet ”Basie Trust Big Band”, der har hjemsted i Ringsted, men tæller medlemmer fra hele Sjælland. Besøget og den tilhørende koncert i to afdelinger i tidsrummet kl. 13-15 er en fast tradition.

Sporvejsmuseet er åbent lørdage og søndage kl. 10-17. Sidste lørdag i august (29. august) og sidste lørdag i september (26. september) holdes åbent til kl. 22. Disse dage besøges museet af amatørastronomer, der inviterer til sight-seeing i universet med deres computerstyrede kikkerter, og der er mulighed for at opleve museets illuminerede sporvogne efter mørkets frembrud.

I skolernes efterårsferie (uge 42) er Sporvejsmuseet åbent alle ugens dage kl. 10-17. Sporvejsmuseet ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

Gamle biler i mange størrelser og årgange kører til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm søndag 30. august til glæde for først og fremmest syge børn og deres familier.