11. juli

Historisk gadebillede på Sporvejsmuseet

Der er kun få minutter mellem sporvognene, og man kan opleve et gadebillede med biler som Volvo 444, DKW Junior, Lloyd Alexander og Anglia’en med den skrå bagrude. Det sker på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, som lørdag 25. juli har besøg af hen ved et halvt hundrede biler fra 1972 eller tidligere. Også store amerikanske flydere og sportsvogne med ”vind i håret”.

Arrangementet ”Biler der fulgtes med sporvognene” har året 1972 som yngste aldersgrænse for de deltagende motorkøretøjer, eftersom det var året, da de sidste gamle danske sporvogne forsvandt fra gadebilledet. Den historiske myldretid omfatter køretøjer fra fem årtier med biler fra 1920erne som de ældste De fine veteraner deltager i en indbyrdes konkurrence årti for årti, hvor det er bilernes charme, der tæller – ikke antallet af hestekræfter eller andre tekniske specifikationer.

Lørdag 25. juli køres der desuden med ægte hestekræfter, som trækker en hesteomnibus. Det hestetrukne kollektive transportmiddel blev pensioneret af Københavns Sporveje i 1917. Både lørdag 25. juli og den efterfølgende søndag er der særlig tæt trafik på museets to sporvejsstrækninger.

Sporvejsmuseets besøgende kan følge museets igangværende udbygning fra første parket. Der arbejdes på såvel nye remise- og garagebygninger som nye sporanlæg. Sporvejsmuseet ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Museet er i skolernes sommerferie åbent alle dage kl. 10-17, dog holdes museet lukket mandag. Der kan læses mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk

Lørdag 25. juli er der besøg af fine gamle biler og deres stolte ejere på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm,
og der er tæt trafik på museets to sporvognslinjer.