Til pressen         
SPORVEJSMUSEETSKJOLDENÆSHOLM

31. juli

Sporvejsmuseet indbyder:  Unge i godt selskab  

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm indbyder igen interesserede unge mellem 14 og 25 år til en særlig ungdomsdag på det levende midtsjællandske museum. Ungdomsdagen finder sted lørdag den 24. august med tilmeldingsfrist senest lørdagen før: 17. august. Sporvejsmuseet har allerede en del unge medarbejdere, og museet vil gerne have endnu flere. De er nemlig museets fremtid.  

Sporvejsmuseets medarbejdere arbejder frivilligt og ulønnet og er både unge og ældre personer af begge køn. For de yngste medarbejderes vedkommende er det i sagens natur ikke mindet om ”de gode gamle dage”, der trækker, men derimod fællesskabet og arbejdet med mange forskellige slags opgaver. Den frivillige indsats har været grundstenen for Sporvejsmuseets virksomhed, lige siden de første anlægsarbejder begyndte i 1972. Museet åbnede for offentligheden i 1978.  

Sporvejsmuseets ungdomsdage gennemføres efter svensk forbillede. De to initiativtagere til ungdomsdagene – 18-årige Jesper Villadsen og 21-årige Tjalfe Bjørnson – håber, at årets ungdomsdag vil fange interessen hos endnu flere unge af begge køn. 

”Vi vil gerne vise andre unge, hvordan vi driver museet. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige ting med vejledning fra erfarne unge medarbejdere, og der bliver mulighed for at dyrke egne interesser både i den almindelige drift og i museets værksteder,” siger Jesper Villadsen og Tjalfe Bjørnson. 

Interesserede kan tilmelde sig eller få nærmere oplysninger ved at skrive en email til ung@sporvejsmuseet.dk eller ringe til Tjalfe Bjørnson på 23 82 41 14 eller Erik Carstensen på tlf. 32 55 03 11. Man kan også tilmelde sig til ungdomsdagen i Sporvejsmuseets kiosk. Tilmelding er vigtig af hensyn til planlægningen af arrangementet, og tilmeldingsfristen er som nævnt sat til 17. august. Ungdomsdagens program begynder kl. 9 og varer til kl. ca. 21. Der er gratis adgang for deltagerne og rabat til en eventuel ledsager. Deltagerne skal selv medbringe frokost, mens museet sørger for aftensmaden. 

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Museet er åbent lørdage og søndage kl. 10-17. Indtil udgangen af uge 33 er der åbent alle dage kl. 10-17, dog er museet lukket om mandagen. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

Der er mulighed for at prøve kræfter med mange slags opgaver på Sporvejsmuseet for deltagerne i den særlige ungdomsdag lørdag 24. august.