15. maj

Sporvejsmuseet indbyder: Unge i godt selskab

For tredje år i træk indbyder Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm til en særlig ungdomsdag på det levende midtsjællandske museum. Invitationen gælder alle unge mellem 14 og 25 år, og ungdomsdagen finder sted lørdag den 8. juni med tilmeldingsfrist senest lørdagen før: 1. juni.

Ungdomsdagen handler ikke mindst om mulighed for at møde nye venner i alle aldre og at kunne kaste sig over mange slags opgaver, som løses i fællesskab af Sporvejsmuseets frivillige medarbejdere. Den frivillige indsats har været grundstenen for Sporvejsmuseets virksomhed, lige siden de første anlægsarbejder begyndte i 1972. Museet åbnede for offentligheden i 1978.

Den sidste gamle sporvognslinje – den københavnske linje 5 – rullede over i trafikhistorien for 40 år siden, så det er efterhånden modne eller ældre danskere, der selv har oplevet de store danske byer med sporvogne i gadebilledet. Alligevel er der også helt unge blandt de frivillige medarbejdere på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, og museet vil gerne have endnu flere. De er nemlig museets fremtid.

Sporvejsmuseets ungdomsdage gennemføres efter svensk forbillede. Gruppen af helt unge medarbejdere tæller nu omkring 10, og de to initiativtagere til ungdomsdagene – 18-årige Jesper Villadsen og 21-årige Tjalfe Bjørnson – håber, at årets ungdomsdag vil fange interessen hos endnu flere unge af begge køn. Faktisk bliver der tale om to ungdomsdage i sæsonen 2013. Ungdomsdag nummer to bliver den 24. august.

”Vi vil gerne vise andre unge, hvordan vi driver museet. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige ting med vejledning fra erfarne unge medarbejdere, og der bliver mulighed for at dyrke egne interesser både i den almindelige drift og i museets værksteder,” siger Jesper Villadsen og Tjalfe Bjørnson.

Interesserede kan tilmelde sig eller få nærmere oplysninger ved at skrive en email til ung@sporvejsmuseet.dk eller ringe til Tjalfe Bjørnson på 23 82 41 14 eller Erik Carstensen på tlf. 32 55 03 11. Man kan også tilmelde sig til ungdomsdagen i Sporvejsmuseets kiosk. Tilmelding er vigtig af hensyn til planlægningen af arrangementet, og tilmeldingsfristen er som nævnt sat til 1. juni. Ungdomsdagens program begynder kl. 9 og varer til kl. ca. 21. Der er gratis adgang for deltagerne og rabat til en eventuel ledsager. Deltagerne skal selv medbringe frokost, mens museet sørger for aftensmaden.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Museet er åbent lørdage og søndage kl. 10-17. I skolernes sommerferie er der åbent alle dage kl. 10-17, dog er museet lukket om mandagen. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

Der er mulighed for at prøve kræfter med mange slags opgaver på Sporvejsmuseet for deltagerne i den særlige ungdomsdag lørdag 8. juni.