20. juni

Sporvejsmuseet indbyder unge:

Sporvogne, busser og nye venner

Danskere, der kan huske de gamle sporvogne som en del af hverdagens gadebillede, er efterhånden et godt stykke forbi teenageårene. Den sidste sporvognslinje – den københavnske linje 5 – rullede over i trafikhistorien for 40 år siden. Alligevel er der også helt unge blandt de frivillige medarbejdere på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, og museet vil gerne have endnu flere. De er nemlig museets fremtid.

Det er baggrunden for, at Sporvejsmuseet nu indbyder alle interesserede unge mellem 12 og 20 år til en særlig ungdomsdag på museet lørdag den 7. juli. Et tilsvarende arrangement fandt sted sidste år efter svensk forbillede, og det var en succes. Gruppen af helt unge medarbejdere tæller nu otte, og de to initiativtagere – 17-årige Jesper Villadsen og 20-årige Tjalfe Bjørnson – håber, at årets ungdomsdag vil fange interessen hos endnu flere unge af begge køn.

For Sporvejsmuseets yngste medarbejdere er det ikke nostalgien, der trækker, men derimod det gode fællesskab og mulighederne for at dyrke interesser i mange retninger. På museet er der omkring 25 køreklare sporvogne og et antal museumsbusser, men det levende trafikmuseum byder også på opgaver for folk, der har lyst til at arbejde med mange andre ting. Den frivillige indsats har været grundstenen for Sporvejsmuseets virksomhed lige siden de første anlægsarbejder i 1972. Museet åbnede for offentligheden i 1978.

”I løbet af ungdomsdagen vil der blive mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige ting under kyndig vejledning fra erfarne unge medarbejdere, og du får mulighed for at teste dine egne interesser både i almindelig drift – som konduktør - og i vores værksted,” siger den ene af de unge arrangører af ungdomsdagen, Jesper Villadsen.

Hans unge ”kollega” på Sporvejsmuseet Tjalfe Bjørnson modtager tilmeldinger fra interesserede unge

på telefon 23 82 41 14. Der kan også ske tilmelding – eller man kan få yderligere oplysninger - ved at skrive en e-mail til: ung@sporvejsmuseet.dk

Tilmelding er vigtig af hensyn til planlægningen af arrangementet, og tilmeldingsfristen er sat til 27. juni. Ungdomsdagens program begynder kl. 9 og varer til kl. ca. 21. Der er gratis adgang for deltagerne og rabat til en eventuel ledsager. Deltagerne skal selv medbringe frokost, mens museet sørger for aftensmad.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. Museet er

i sommerperioden indtil 12. august åbent daglig kl. 10-17. Dog er museet lukket om mandagen. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk