6. juni

Biler der fulgtes med sporvognene

Biler delte gadearealet med danske sporvogne til den 22. april 1972, da den københavnske linje 5 som den sidste blev omstillet til busdrift. De fleste af bilerne fra dengang er for længst skrottet, og det samme gælder sporvognene. Men nogle af bilerne fra datidens gadebillede er bevaret af deres stolte ejere, der ved passende lejligheder kan fremvise de biler, danskerne drømte om eller kørte i for 40 år siden eller endnu længere tilbage i tiden.

Koncentrationen af gammel skinnende lak og crom vil ved to lejligheder i 2011 være højere end normalt i nærheden af Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Det drejer sig om lørdagene

11. juni og 30. juli, hvor museet har indbudt ejere af ”Biler der fulgtes med sporvognene” til træf på det midtsjællandske museum. Yngste aldersgrænse for de deltagende køretøjer er altså april 1972, men der er også tilmeldt biler, som er betydeligt ældre. De deltagende biler og deres feststemte ejere og passagerer deltager i forskellige konkurrencer og vil være på plads på museet ved 11-tiden. Deltagelse forudsætter tilmelding til museets pressesekretær Søren Palsbo på mailadressen spalsbo@gmail.com eller telefon 60 83 62 34.

Sporvejsmuseet markerer i sæsonen 2011 100-års jubilæet for Københavns Kommunes overtagelse af de private sporveje og et tilsvarende jubilæum for oprettelsen af sporvejen i Odense. Samtidig fortsætter museets udstilling om Danmark og danskerne ved indgangen til 1960erne: de store indenrigs- og udenrigs begivenheder for 50 år siden, maden, moden, populærmusikken, familiens første bil, vore rejsevaner, prisudviklingen siden dengang, premierefilmene i biografen og meget mere.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. Museet er åbent lørdage og søndage 10-17. I skolernes sommerferie desuden hverdage 10-17, dog er museet lukket mandag. Sæsonen varer til og med skolernes efterårsferie (uge 42). Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

Ved to lejligheder – første gang pinselørdag den 11. juni – får Sporvejsmuseet besøg af biler, der fulgtes med sporvognene, for hen ved 40 år siden eller endnu længere tilbage i tiden.