Til pressen         
SPORVEJSMUSEETSKJOLDENÆSHOLM

15. juni

Gensyn og genhør med 1960

Ved kantstenen holder Angliaen med den skrå bagrude i selskab med Folkevogn 1200, Opel Rekord, Vauxhall Velox og en NSU Prinz. Sporvognen er netop standset ved stoppestedet, og passagererne baner sig vej over brostensbelægningen og ind på fortovet. Myldretid 1960!

 

Tiden er skruet 50 år tilbage på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm lørdag den 19. juni med besøg af ejere af biler fra 1960 eller tidligere. Vintage-bilerne ankommer kl. 12. Der er også en musikalsk tidsrejse tilbage til 1960 med besøg af gruppen "According to Elvis", som slipper rigtig godt fra at kopiere den unge Elvis Presley og hans backinggruppe The Jordanaires. "According to Elvis" kan opleves i tidsrummet 13-15. 

 

Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen (V), besøger Sporvejsmuseet samme dag kl. 11, og borgmesteren vil få mulighed for at optræde som vognstyrer på en rejse tilbage til 1960.  

Der er en præmiekonkurrence blandt de besøgende vintage-køretøjer om det mest charmerende køretøj. Den kvindelige dommerkomité er ligeglad med hestekræfter og knastaksler. Det er charmen, der tæller. Samme dommerkomité præmierer den dame og herre blandt bilernes passagerer, som har gjort mest ud af at repræsentere moden ved indgangen til 1960erne. 
 

I temaudstillingen "Næste stoppested 1960" vises eksempler på prisudviklingen fra 1960 til i dag. Eksempelvis kostede en liter standardbenzin 91 øre, og det kostede 30 øre at sende et brev med en vægt af indtil 20 gram. Udstillingen fortæller også om datidens mode, menuen i de små hjem, vore rejsevaner, bilen vi drømte om, premierefilmene i biografen og tidens hotteste hits på single-vinylplader. 1960 bød også på nyheder på sporvogns-fronten. Det var året, hvor Københavns Sporveje fik de nyeste sporvogne, som snart fik kælenavnet "Frk. Düsseldorf", og sporvejene fik også andre frøkener: de kvindelige sporvognskonduktører!

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er åbent lørdage og søndage kl. 10-17. I sommerferie-perioden 22. juni-12. august er museet desuden åbent på hverdage kl. 10-17, dog er museet lukket mandag. Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. Læs mere om museet på www.sporvejsmuseet.dk