5. april 2018: Kirsten Greve er gået bort

I en alder af 80 år er Kirsten Greve Hansen i går aftes ved 21-tiden gået bort efter et længere og svært sygdomsforløb.

Hun blev medlem af Sporvejshistorisk Selskab helt tilbage i maj 1985 og har været medarbejder på Sporvejsmuseet i mange år, mest ved tjeneste i Cafévognen, en funktion som hun var meget glad for. Kirsten har for år tilbage været med i den kørende del af driften som konduktør, men også i betjeningen af kiosken. Ved julearrangementer var Kirsten næsten altid ”kassemester”, da hun elskede at have med regnskab og penge at gøre.

I museets nuværende cafévogn har Kirsten sat sit personlige og blivende aftryk, idet hun ved indretningen nærmest gjorde krav på et lille klapsæde, hvor hun lige kunne hvile sig på trafiksvage ekspeditionstidspunkter. At det så blev et klapsæde fra en bus, måtte hun acceptere – selvom sporvogne var hendes et og alt.

Udenfor Sporvejsmuseet var Kirsten i sine aktive år regnskabschef og var interesseret i praktisk økologi. Hun deltog i menighedsrådsarbejde ved sin hjemlige kirke.

Interessen for sporvogne har altid været, og Wien kendte hun særdeles godt og har vejledt mange forud for rejser dertil om seværdigheder og hvilke sporvognslinier der kørte dertil. Hjemme i København og Frederiksberg har hun også interesseret sig for byhistorie, herunder sporvogne og har holdt foredrag herom.

Vi ved, at Sporvejsmuseet betød rigtig meget for Kirsten og vi vil for altid komme til at savne hende som en god og trofast medarbejder. Vi vil også huske hende for hendes daglige ønske – og yderst retfærdige – at få en lille middagssøvn, så hun blev frisk til endnu en tørn resten af dagen på museet.

Der foreligger endnu ikke noget om tidspunkt og sted for bisættelsen. Vi melder ud lige så snart vi ved nærmere.

Disse mindeord er udarbejdet i samarbejde med Claus K. Volden, Annette og Erik Storgaard.

Æret være Kirsten Greve Hansens minde

Mikael Lund