17. november 2017: Dødsfald: Jytte Brandt og Jørgen Felsted-Pedersen

Farvel til endnu to medarbejdere

Med blot to dages mellemrum er yderligere to af museets medarbejdere desværre afgået ved døden.

Først sov Jytte Brandt stille ind tirsdag 14. november i en alder af 78 år med sin elskede Preben ved sin side. Jytte har gennem et par år været ramt af Alzheimers og i stigende grad ude af stand til at klare sig selv. De seneste mange måneder har hun boet på et plejehjem, hvor der blev taget godt vare på hende og hvor Preben kunne komme på besøg lige så ofte det var muligt. I den senere tid har Jytte ikke taget ret meget føde til sig og det stod klart, at det nok var et spørgsmål om tid. Tirsdag aften fik hun så fred og Preben er på den ene side lettet over, at hun nu ikke længere skal lide, og samtidig meget trist over at have mistet sin livspartner.

Jytte og Preben har rejst meget sammen – både i eget regi og som deltagere på SHS-ture – hvor især Wien og Prag var foretrukne rejsemål. I mange år boede Jytte og Preben på Mølle Allé i Valby indtil de for ca. 10 år siden flyttede til Skovlunde. Mens Preben har været medlem af SHS siden 1970, blev Jytte først medlem i 2002. Så længe helbredet tillod det, var Jytte en fast del af teamet omkring cafévognen og ved servering ved særarrangementer. Vi vil for altid mindes Jytte for hendes stille og imødekommende væsen.

I går indløb der så en uventet besked om, at Jørgen Felsted-Pedersen torsdag morgen 16. november var afgået ved døden af et hjertestop i forbindelse med både en nyrebækkenbetændelse og en svær lungebetændelse, som han var hospitalsindlagt for. Det virker ganske uforståeligt at vi ikke skal opleve Jørgen mere som konduktør/kustode på museet og som deltager på museets mange udlandsture, hvor han var en fast deltager. Så sent som for tre uger siden var han med på turen til Sofia i Bulgarien – en tur, som han faktisk havde været med til at sætte målet for, idet han i ganske utvetydelige vendinger havde skrevet til mig, at hvis valget stod mellem Sofia og Genevé ville han kun med hvis det blev Sofia. Og Sofia blev det så! – en glimrende tur med 43 deltagere og hvor Jørgen virkede til at være frisk, glad og rørig. Meget trist at dette skulle blive hans sidste SHS-rejse. Jørgen havde været medlem af SHS siden juni 1968 og ville således til næste sommer kunne have fejret 50 års jubilæum. Jørgen har gennem mange år fungeret som konduktør på museet – primært på dage, hvor han kunne komme til og fra museet med bus fra Borup. Jørgen gjorde ikke meget væsen af sig og kunne være svær at komme ind på, men han var behagelig, trofast og loyal – og med en egen lune. Jørgen blev 76 år gammel.

Begge bisættelser finder sted torsdag 23. november.

Jytte bisættes fra Skovlunde Kirke kl. 1130, hvor ceremonien ender ved kirken, mens Jørgen skal bisættes fra Avedøre Kirke kl. 1300.

Jeg håber, at så mange medarbejdere som muligt vil kunne komme til enten den ene eller begge bisættelser for at sige farvel til to gode medarbejdere og venner. For deltagere uden egen biltransport vil vi sørge for medkørsel fra Skovlunde til Avedøre.

Æret være Jytte Brandts   og   Jørgen Felsted-Pedersens minde.

Mikael Lund