19. maj 2016: Frederiksberg Telefonkiosken kan fejre 100 års fødselsdag den 11. juni

Frederiksberg Telefonkioskers kiosk nr. 1 blev som den eneste reddet og står i dag på Sporvejsmuseets forplads, hvor dens 100 års fødselsdag fejres 11. juni kl. 13.

Æresgæst er Frederiksbergs tidligere borgmester John Winther, som havde en aktie i kommunens hjælp med overtagelsen af telefonkiosken. John Winther var medlem af kommunalbestyrelsen 1964-2001 og borgmester 1978-2000, da han et år før valgperiodens udløb overlod borgmestersædet til Mads Lebech, så sidstnævnte havde et år til at få kørt sig selv i stilling til et valg som borgmester.

Jeg ankommer med John Winther, der har været SHS-medlem i mere end 25 år, lidt før kl. 13 og jeg transporterer ham også tilbage til Bülowsvej efter en forhåbentlig dejlig dag på Sporvejsmuseet.

Formanden byder velkommen, og jeg selv siger nogle ord om fænomenet telefonkiosker, som nye generationer næppe ved meget om.
John Winther får også tilbudt pladsen som vognstyrer ombord i 327 + 1321 beskiltet linje 9. Selskabet nyder varme og/eller kolde drikke ombord i café-sporvognen ved Ejlers Eg, hvorefter der er returkørsel og rundvisning.

Også Frederiksbergs højest rangerende bynips-embedsmand, by- og miljødirektør Ulrik Winge, er inviteret.

Søren Palsbo