19. december 2015: Ny bus til Sporvejsmuseet

Moderne Odense-bus til Sporvejsmuseet

Lørdag d. 19. december modtog Sporvejsmuseet den seneste erhvervelse af museumsvogne, nemlig Tide Bus vogn 38.

Bussen er en Volvo B10BLE-63 med såkaldt System 2000-karrosseri bygget på Aabenraa Karrosserifabrik. Den blev leveret i december 2002 til Odense Bybusser og i 2008 solgt til Tide Bus, som overtog størstedelen af busdriften i Odense. Bussen har været i drift så sent som lørdag d. 12. december, hvor Tide Bus måtte overdrage busdriften til Keolis efter udbud. Efter kommunalreformen blev grøn den nye busfarve på hele Fyn, men bus 38 var en af de sidste, der endnu havde den røde farve i behold. I øvrigt en farve, der går tilbage til dengang, der var sporvogne i den fynske hovedstad og et farveskema, der har været på busserne i Odense siden 1952.

Bussen er en gave fra Tide Bus, hvem vi skylder stor tak.

Odense-busser med en aldersforskel på nøjagtigt 50 år. Begge busser er indregistreret
første gang 16. december i hhv. 2002 og 1952!                     Foto Morten E. Storgaard