16. december 2011

A.P. Møller Fonden sikrer historisk sporvogn

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget 1,27 mio. kr. til restaureringen af en københavnsk sporvogn fra 1912. Sporvognen KS 327, der var i daglig drift til 1965, var blandt de første vogne, som Københavns Kommune anskaffede i 1912 efter den kommunale overtagelse af de private sporveje året forinden. Vognen er den eneste tilbageværende af denne type.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, der er sporvognens ejer, har netop modtaget den glædelige meddelelse om fondsstøtten til restaureringen af den snart 100 år gamle sporvogn. Det omfattende restaureringsarbejde, som er blevet nødvendigt efter sporvognens mange aktive driftsår ? de seneste på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm - foregår på hovedværkstedet i den tyske sporvejsby Gera, som råder over den nødvendige ekspertise.

Sporvejshistorikerne håber, at den nyistandsatte sporvogn kan præsenteres på Sporvejsmuseet til sommer, når det er præcis 100 år siden, sporvognen blev leveret til Københavns Sporveje. Året 1912 er i øvrigt også et jubilæumsår for rederiet bag fonden, der støtter restaureringsprojektet, idet "Dampskibsselskabet af 1912" er det ene af de to oprindelige moderselskaber i Rederiet A.P. Møller - Mærsk A/S.