6. maj 2011

Landskrona

Trolleybus KS 101 i trafik i Landskrona

Den Københavnske trolleybus KS 101, der til daglig er udstillet på Sporvejsmuseet, er i april måned godkendt af Applus+ ved det lovpligtige periodesyn. Dette skete efter særlig tilladelse fra Trafikstyrelsen på Sporvejsmuseet der naturligvis råder over 600 V jævnstrøm og endvidere officielt kalibreret bremserullefelt. Sidstnævnte findes ved alle synshaller, men 600 V jævnstrøm findes ikke!

Bussen er bygget 1938 til Københavns Sporveje og ved trolleybusdriftens ophør overgik den til Sporvejenes museumsvognssamling. Har været udstillet på det daværende HT-museum på Islevdalsvej og blev i 2003 overført til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Her var den p.g.a manglende udstillingsplads i depot indtil 2009, hvorefter den blev udstillet i Valby gamle Remise.

Der vil være mulighed for at få en tur med bussen Lørdag den 14. maj og søndag den 15. maj i tidsrummet kl. 11 - 16. Endvidere er der mulighed for en tur tirsdag den 17. maj mellem kl. 12 - 14.

Det er planen, at trolleybussen returnerer til Skjoldenæsholm snarest muligt efter den sidste dags kørsel.

Endvidere vil SS F3 nr. 4038, der tilhører Svenske Spårvägsselskapet, også komme i drift førnævnte dage. Denne bus er bygget til venstretrafik!

Bemærk, at begge busser er museumskøretøjer og derfor kan der komme ændringer eller aflysninger i de førnævnte tider.