25. december 2010

Ny lavgulvsbus

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har lørdag d. 18. december 2010 overtaget en moderne lavgulsbus fra busselskabet Netbus A/S i Skibby.

Det drejer sig om en af de sidste dansk producerede lavgulvsbusser, bygget hos Aabenraa Karrosserifabrik og leveret til Partner Bus A/S i december 1994. Modellen er den velkendte Volvo B10BLE-lavgulvsbus, men med Aabenraa Karrosserifabriks sidste karrosseritype, inden man med Volvos overtagelse af fabrikken overgik til at bygge i Volvos eget System 2000.

Bussen har haft internnummeret 8431 og har hele sin 16 årige karriere betjent buslinier i Hornsherred.

Bussen er en gave fra Netbus A/S til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, hvorfor der skal lyde en meget stor tak til Netbus A/S samt de medarbejdere, som har passet og plejet den nye museumsbus.