28. april 2009

Odense Omnibus - OO15

OO 15 (Odense Omnibus A/S nr. 15 fra 1949) blev i marts 2009 bugseret til malerværksted.

I foråret 2006, hvor den plade- og karrosserimæssigt blev færdirestaureret, blev bussen transporteret på blokvogn fra Hammel udenfor Århus og til Hudevad sydøst for Odense, hvor Sporvejsmuseet har lejet lokaler.

Her har den stået i en periode og afventet den store og dyre opgave med at blive malet. Den skal nemlig males i ikke mindre end 5 forskellige farver, herefter skal diverse påskrifter males på.

Et stort arbejde venter fortsat, idet al indvendig aptering totalt mangler, motormæssigt er der også et godt stykke vej endnu.

Der er fortsat sonderinger i gang med at skaffe nye dæk, idet de gamle er ret slidte og ovale efter mange års stilstand. Bussen er desværre forsynet med en dækstørrelse som ikke er en standard og derfor meget vanskelig at skaffe.

Gummilister til vinduerne er specialfremstillet, men afventer naturligvis maling af karrosseri.

Se billedserie fra transporten her.

OO15 vil, når den er færdigrestaureret, komme til at se ud, som på John Lundgrens tegning fra 1999.