5. juli 2008

Ventesal på værksted

I starten af april måned ankom ventesalen fra Vestre Kirkegårds Alle til Københavns Tekniske Skole i Herlev, hvor den umiddelbart blev opstillet indenfor porten. Ovenfor ses ventesalen den 29. April, hvor der også er ankommet egetræ fra Hvalsø Savværk A/S, der har sponseret egetræet.

I starten af maj starter skolens tømrerelever med at rejse et skelet, således at ventesalen kan afdækkes for vejrliget.

Den 9. Maj er der også kommet tagspær på skelettet.

Endelig den 13. Maj kommer der en plasticpresenning på. SPK-instruktør Flemming Preuthun har dog i mellemtiden konstateret, at det meste af træet er så medtaget af mere end 100 år i den fri luft at det skal udskiftes.

II mellemtiden går arbejdet i gang med at tilskære det nye træ, og her ses et par nye tagspær.

Københavns Tekniske Skole har i mellemtiden besluttet at opføre den genopbyggede ventesal indendørs, idet man så kan arbejde tættere ved de maskiner, som bearbejder træet. Mandag den 1. Juli er man nået langt som det kan ses ovenfor.

Ventesalen er så stor, at den ikke kan komme ud igennem porten, og den skal derfor skilles ad, når den engang skal retur til Sporvejsmuseet.

Københavns Tekniske Skole holder nu ferie i resten af juli måned, så derfor sker der ikke noget med ventesalen igen før i starten af august måned.