21. marts 2008

Nyt om KS 815

Der sker nu store fremskridt med KS 815.

For et år siden blev forreste halvdel af vognen, kaldet A-delen, sendt til sandblæsning og efterfølgende transporteret til Asnæs Karosserifabrik i Odsherred.

KS 815 er afklædt for sidebeklædningsplader og samtidig er der lagt et kraftigt I-profil-jern midt gennem vognkassen på langs. Vognen skævheder er udmålt og den selvbærende bundrammes forende er løftet omkring 25 mm og dermed trukket på plads. Der er foretaget yderligere afstivninger af vognens sider, således at den nederste del af vognkassen ikke mere kan give sig. Til sammenligning kan nævnes at KS 890 – den anden af museets københavnske ledvogne – var sunket 60-65 mm i forenden, så man kan sige at 815 er i ”lidt” bedre stand end søsteren. Men uanset hvad, så kan de tidligere skader opstået under sit eksil i Alexandria ikke ses, når vognene er færdigrestaureret.

Den allerførste sideplade, som er med til at stabilisere vognkassen, er monteret i uge 11. Det sker ved at pladen bliver ”hæftet” med nogle svejsepunkter.

Endvidere er der påbegyndt montering og reparation af dørstolper, som naturligvis indgår i det bærende element af vognen.

Det går nu godt fremad med 815 og museets medarbejdere arbejder hårdt for at projektet nyder mest mulig fremme. I den forbindelse er forskellige dele, heriblandt vognens skørter, bestilt hos ekstern leverandør.