9. juni 2007

Indvielse af KS 22

Så kom dagen hvor KS 22 nåede en milepæl:

Indvielsen

Museets medarbejder, Jesper Reinfeldt, som er KS 22-projektets tovholder er om formiddagen, den 9, juni, vognstyrer på vogntoget, som består af KS 22 og 2 bivogne, KS 1253 og KS 389.

KS 22 var ved sporvejsdriftens ophør i København 1972 slibevogn S2 og er nu ført tilbage til det udseende den havde indtil 1924.

Hovedtyperne for de 2 etages sporvogne i København er nu repræsenteret på Sporvejsmuseet.

Dels den frederiksbergske, som er repræsenteret ved FS 50 og så den københavnske, som nu er repræsenteret ved KS 22.

KS 22 er fotograferet foran Valby Gamle Remise sammen med FS 50, dens 'halvsøster' KS 100 og dens søster S1. KS 100 har også været i 2 etager ligesom S1, som er den tidligere KS 23.

2. viceborgmester i Ringsted Kommune, Tulle Olsen, var inviteret til at holde indvielsestalen...

... efter talerne blev Tulle Olsen vognstyrer på KS 22's jomfrutur bistået af museets vognstyrersagkyndige Erik Storgaard

Efter godt 3 km var vogntoget tilbage ved det faste stoppested Valby Langgade.

KS 22 er nu i ordinær drift på museet.