25. oktober 2006

Ny museumsbus

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har d. 24. oktober 2006 overtaget en moderne lavtgulvsbus fra busselskabet Fjord-Bus A/S i Slangerup.

FB 7433 tager afsked med to af sine søskende
på busanlægget i Slangerup

Det drejer sig om en af Danmarks allerførste lavtgulvsbusser, bygget hos DAB i Silkeborg og leveret til Birkerød Bus Compagni i februar 1993, men allerede i 1994 kom den til Fjord-Bus, som er en udløber af Birkerød Bus Compagni. Modellen er den velkendte DAB Silkeborg Citybus - eller blandt kendere en DAB 15-1200C mk I.

Bussen betjente oprindeligt linier i Birkerød og omegn, men den har dog i hovedparten af sin knapt 14 årige karriere kørt på buslinier i Frederikssund og Slangerup samt omegn.

Bussen er en gave fra Fjord-Bus A/S til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, hvorfor der skal lyde en stor tak til Fjord-Bus A/S samt de medarbejdere, som har hjulpet til med at gøre den nye museumsbus virkelig flot.

På trods af bussens lave alder - knapt 14 år - vil den indtil videre forblive indregistreret, da den er særdeles anvendelig til forskellige kørselsopgaver i forbindelse med Sporvejsmuseet. Først og fremmest vil den indgå i trafikken mellem Hvalsø st. og Sporvejsmuseet i weekenden 9.-10. december, hvor Sporvejsmuseet holder åbent med salg af juletræer og der køres med damptog fra København til Hvalsø med forbindelse til Sporvejsmuseet.

Bussen, beskiltet som linie 309E som den indtil fredag d. 20/10 befarede, på vej ned ad Strandstræde i Slangerup. I baggrunden Slangerup Kirke.

Indtil for få år siden kørte Fjord-Bus, og dermed bl.a. 7433, på linie 348 mellem Slangerup og Måløv st. På billedet genser bussen Bygaden i Ganløse.

Beskiltet som linie 304 til Ølstykke forlader FB 7433 ad Krogsholmvej i Stenløse sine "hjemmebaner", på vej mod et godt otium på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.