23. maj 2006

HKH kronprins Frederik og  HKH kronprinsesse Mary

Præcis Kl. 12.30 ankom 'Krone 8' til forpladsen på museet og gjorde holdt udfor Valby Gamle Remise.

Formanden - Mikael Lund - og næstformanden - Per Tingman Møller - for Sporvejshistorisk Selskab stod parat til at modtage HKH kronprins Frederik og HKH kronprinsesse Mary.

Både kronprinsen og kronprinsessen hilste på de mange forventningsfulde besøgende gæster.

Efter en velkomsttale overrakte Mikael Lund foreningens gave, en træsporvogn, som er en legetøjsmodel af den kongelige sporvogn,til prins Christian og kronprinsparret.

Da vejret desværre ikke viste sig fra sin bedste side foregik modtagelsen inde i Valby Gamle Remise.

Efter modtagelsen skulle den kongelige sporvogn besigtiges inden de kongelige gik op i sporvognen.

Under kyndig hjælp fra museets værkstedschef Jørgen Krog og ass. værkstedschef Morten Storgaard, begyndte kronprinsesse Mary at føre sporvognen ud på museets normalsporsstrækning.

Der er ingen tvivl om at kronprinsessen syntes det var morsomt at være vognstyrer på denne 17 tons tunge sporvogn.

Ved stoppestedet Skovkanten var det så kronprins Frederiks tur til at føre sporvognen.

I den forankørende Frederiksberg sporvogn, som var forbeholdt pressen, stod fotograferne parate til at tage årets billede.

Også kronprinsen syntes det var en sjov oplevelse at føre sporvognen.

Ude ved endestationen, Eilers Eg, viste formanden, Mikael Lund, de kongelige gæster rundt og de kongelige skulle lige nyde udsigten oppe fra den toetages sporvogn inden turen gik tilbage til forpladsen nu i en københavnsk sporvogn.

Også den sporvogn førte først kronprinsessen og derefter kronprinsen uden problemer.

Inde i Valby Gamle Remise blev kronprinsparret vist rundt for at se udstillingen, de udstillede sporvogne og kronprinsens oldefar kong Christian X's Cadilac.

Efter nogle forfriskninger forlod HKH kronprins Frederik og HKH kronprin-sesse Mary Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm efter et meget vellykket besøg.