17. juni 2005

40 års jubilæum - søndagen

Søndag den 12. juni 2005 blev den anden halvdel af kavalkaden, hvor Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm markerede Sporvejshistorisk Selskabs 40 års jubilæum, gennemført.

Da sløjfen ved Eilers Eg var optaget af kavalkadespor-vogne, kørte et par af de københavnske 2-retningsvogne på strækningen fra forpladsen til stoppestedet Broen, hvor stangen blev vendt.

Kavalkaden blev indledt med en tale af formanden for Sporvejshistorisk Selskab, Mikael Lund.

Derefter kom de udenlandske sporvogne kørende ind forbi Valby Gamle Remise, hvor de blev præsenteret en for en.

Der var sporvogne fra Belgien og Tyskland.

Skandinavien var også repræsenteret med bl.a. en sporvogn fra Norge, forøvrigt museets bredeste sporvogn.

Tyskland var og er et stort sporvejsland og den meget udbredte type, düsseldorferen, blev også vist frem.

Imens havde museets schweitzer travlt med at hente besøgende til museet nede fra parkeringspladsen.

Efter kavalkaden var der 5 minutters drift på normalspors-strækningen med hovedsagelig vores udenlandske sporvogne.

Om eftermiddagen tittede solen frem, hvilket vor hollandske ven nød ude ved Eilers Eg.

Sverige var repræsenteret med en sporvogn fra Malmø, Københavns nabo.