21. december 2005

Nyt om 890 i Holbæk

Der er de seneste måneder sket store fremskridt med vognen i Holbæk. Man har lagt nye valsede 1,5 mm tykke jernplader på taget, der snart er færdig. På vognenden, hvor den skal kobles til midterledsportalen, er 2 mm plader igen svejst på inkl. vognside under vinduet i højre side mellem dør 3 og ledportal, men der mangler endnu mange tilpasninger. Venstre vognside under vinduerne, er igen forsynet med plader og man er nået næsten til bagenden.

Der udestår meget plade- og smedearbejde endnu, bl.a. montering af skørter på begge sider af vognen og færdiggørelse af alle vinduesåbninger samt en enkelt plade på taget. Museet forsøger ihærdigt at skaffe originale buede glasruder til bagperronens vinduer i stedet for acryl, som man ellers er gået over til. Buede glasruder forefindes i ældre tilsvarende vogne i Ludwigshafen, som er kontaktet for mulig overtagelse. Når det er lykkedes, vil tilpasning af bagperronens vinduesåbninger blive gjort færdig. Vi er desværre ikke i besiddelse af originale tegninger over glasstørrelse af de buede vinduer.

Når alt pladearbejde er udført i løbet af vinteren, skal snedker lægge gulv og så kommer spartling, slibning, maling osv. i gang. Vi tør på nuværende tidspunkt slet ikke spå om hvornår vogndelen er færdig i Holbæk, men der arbejdes intensivt på denne store restaureringsopgave, så vi må alle have stor tålmodighed, da meget arbejde endnu mangler.