10. und 11. december 2005
Jul på museet

Lørdag den 10. og søndag den 11. december var museet åbent kl. 10 - 16 for salg af juletræer.

I museets dejlige varme julecafé i Valby Gamle Remise var der salg af gløgg, æbleskiver, varm cacao, kaffe og årgangs-sporvognsøl.

I remisen underholdt julemanden og hans assistenter. De ankom standsmæssigt med hestesporvognen Hønen trukket af rensdyr.

Derudover var der lørdag underholdning ved et mandskor og søndag spillede fire musikanter dejlige julemelodier inde i caféen.

Ved Eilers Eg-sløjfen var der salg af flotte og helt friskfældede juletræer samt salg af brændte mandler - en ny succes.

Gæsterne strømmede til begge dage og i alt kom der tæt ved 1.700 gæster på de to dage, så museets mange frivillige havde nogle meget travle dage, men det er de vant på disse julearrangementer.

Fra København H var der begge dage afgang med DSB Museumstog, der kørte med et rigtig stort damptog - nemlig forspandskørsel med S 736 og Pr 908 - og ikke mindre end 9 store personvogne, 1 godsvogn og en postvogn.

I Hvalsø stod Sporvejsmuseet klar med op til 10 store busser, heraf 7 veteranbusser, for at transportere de mange toggæster til Sporvejsmuseet og retur, så man kunne nå damptoget tilbage til København.

Der var sørget for transport af gæsternes barne- og klapvogne m.v. til og fra museet og på tilbagevejen kom også de indpakkede juletræer med til Hvalsø, hvor det hele kom i godsvognen, der næsten blev fyldt.

P.G. Andersson fra Sverige har på sin hjemmeside www.pege.nu billeder fra julearrangementerne der har været holdt på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm helt tilbage fra år 2000 til nu!