14. september 2005

Nyt om 890 i Holbæk

Det begynder snart at ligne lidt af en københavnsk ledvogn fra Düsseldorf. Taget over den yderste del af bagenden er lagt op for endelig tilpasning. De gamle tagplader, der var hullede som en si, er fjernet fra tagspanterne. Tagspanterne er rettet op, idet taget var sunket en del, formentlig pga. ekstra vægt af passagerer på taget... Da ledvognene kørte i København var der malet "Taget må IKKE betrædes", men det kan Ægypterne næppe forstå!

Indstigningsdøråbningen til dør 4 (bagperronen) er også godt på vej, idet trinkasse for en stor dels vedkommende er monteret, ligesom begge dørstolper er monteret.

Bagperronens to vinduesåbninger helt bagerst skal tilpasses, så vi er sikre på, at de buede glas passer og at bagenden som helhed har den korrekte tilspidsning op mod tagets kant.

Det er et kæmpearbejde som VL's medarbejdere er i gang med. Det går den rigtige vej med projektet og med den kvalitet der udføres, får Sporvejsmuseet en robust og stabil vogn ud af det, så det er bestemt værd at vente på resultatet.