16. juli 2005
Indvielse

Amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen, Københavns Amt besøgte lørdag 16. juli Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm for at markere, at udstillingen om en letbane-løsning ad Ring 3 fra Glostrup til Lyngby/Lundtofte, som amtet på skift har haft opstillet i de berørte kommuner mellem april og juni, nu kan opleves på Sporvejsmuseet indtil udgangen af august.

Amtsborgmesteren bydes velkommen af museumsleder Mikael Lund og en af initiativtagerne bag letbaneprojektet, Morten Engelbrecht

Med en Århus sporvogn går turen ind til museet.

Udstillingen om letbanen Lyngby-Glostrup har på Sporvejsmuseet fået en prominent placering i den historiske Valby Gamle Remise fra 1901.

Ved arrangementet lørdag 16. juli var der taler af både museumsleder Mikael Lund og amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen.

Efter indvielsen beså amtsborgmesteren museet og dets historiske udstillinger.

Vibeke Storm Rasmussen fik lejlighed til selv at prøve det historiske vingesus som vognstyrer på den to-etages Frederiksberg Sporveies motorvogn nr. 50...

... som hun under kyndig vejledning førte ud på den 1.8 km lange strækning fra museet ud til Eilers Eg-sløjfen i Højbjerg Skove.

Der er nu noget særligt ved sporvogne.