5. juli 2005
Letbanen langs Ring 3

Med tilladelse fra Københavns Amt.

Tirsdag den 5. juli åbnede Københavns Amts vandre-udstilling

Letbanen Lyngby - Glostrup
på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Udstillingen varer frem til den 31. august 2005.

Hvorfor en letbane?

Det tager tid at komme på tværs af Københavns Amt i dag. Både i bil og med bus. Selvom afstandene ikke er store, sidder mange i kø.

Det kan en letbane være med til at gøre noget ved. Den kan hurtigt, præcist og komfortabelt bringe passagerer fra Lundtofte til Glostrup og måske videre til Brøndby eller Ishøj.

Københavns Amt har siden 1997 været i gang med at undersøge mulighederne for at gøre det lettere at komme på tværs af amtet med kollektiv trafik. Og undersøger netop nu, hvordan en letbane kan betales.

Samspil med bus og tog

Letbanen kører gennem en række trafikknudepunkter på sin vej fra Lundtofte til Brøndby Strand eller Ishøj. Ved alle knudepunkterne er der gode muligheder for at skifte:

Lyngby st.
Stoppested under viadukten tæt ved S-tog og busser.

Buddinge st.
Stoppested lige foran stationen.

Gladsaxe Trafikplads
God forgængerforbindelse til pladsens busser.

Herlev st.
Trappe og elevator til S-toget.

Glostrup st.
Stoppested syd for stationen tæt ved S-tog.

Brøndby Strand st.
Endestation direkte ud for stationens nordside.

Ishøj st.
Endestation direkte ud for stationens sydside.

Samme billet som i tog, metro og busser
Det vil koste det samme at køre med letbane som med tog, bus og metro i Hovedstadsområdet. Takstzoner og billetpriser for letbanen vil være de samme. Passagerer vil derfor frit kunne skifte mellem letbanen, busser og tog - og køre videre på abonnementskort, klippekort og billet.

Oplev computersimulationer med letbanen Lyngby - Glostrup - tryk på billedet:

Du kan læse meget mere om letbaner her.