10. juni 2005
Brønshøj - Husum

Lørdag den 4. juni var der indsat ekstra busser på Frederikssundsvej mellem Brønshøj og Husum.

De bragte passagererne tilbage i tiden til dengang hvor buserne var tomandsbetjente.

Fire af Sporvejsmuseet Skjoldenæsholms veteranbusser var ude at køre på strækningen fra Brønshøj Torv til Husum torv i København.

Så undervejs mødtes naturligvis nyt og gammelt.

Befordringen var gratis og meget velbesøgt. Sporvejsmuseets frivillige medarbejdere fortalte entusiastisk om Danmarks længste museum.

Den ældste af busserne blev anskaffet til indvielsen af linie 29 i december 1933. Linien havde i øvrigt linienummeret 19 dengang. Bussen er en tomands-betjent danskbygget Triangel, altså en bus der også havde konduktør ombord.

En anden bus er en Leyland "Comet" fra 1949, som i mange år kørte på blandt andre linie 22, 31 og 36.

Den nyeste af busserne på ruten er fra 1972, som her ses sammen med en S-bus og en A-bus.

Arrangementet varede fra kl. 1000 til kl. 1500 og medarbejderne vinker her farvel til alle de mange der prøvede en tur.