4. januar 2004

Krøniken

Den 4. januar 2004 tonede første del af Danmarks Radios nye tv-serie frem i milioner af hjem over hele Danmark.

I serien, som foregår fra 1949 til 1973 er der flere scener, som er optaget på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

Sporvogne var en naturlig del af gadebilledet i København i 1950erne og Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har flere sporvogne som er tidstypiske, og som samtidig kan køre.

Omkring Valby Gamle remise er gademiljøet flere steder, som det kunne opleves i København. Det giver mulighed for at lave optagelser, som vil give indtryk af at det hele forgår i København.

Mange af sporvejsmuseets medarbejdere og deres familier deltog som statister, naturligvis klædt i den højeste mode fra 1949.

I pauserne mellem optagelserne blev der taget billeder, så rejsen tilbage i tiden kunne foreviges.

På Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har du mulighed for at indsnuse hvordan det var at køre i sporvogn i 1950erne.

Danmarks Radio har lavet en hjemmeside om Krøniken - læs mere her.