16. august 2004
Nyt om 890 i Holbæk

KS 890 døbt

Onsdag den 11. august fik vognen sit originale KS-vognnummer malet på igen. Der blev også sat tekster på vognside med ”Indgang for abonnenter” ved forreste dør, og ved bagerste ”Ingen indstigning” på hver side af døren.

Teksterne er malet på – nøjagtig som de var da vognen forlod Københavns Sporvejes Hovedværksted på Enghavevej i december 1966 for at køre sin første tur på linie 2. Typografien er såkaldte ”kommuneklodser”, oprindelig tegnet af arkitekt Lunding – samme arkitekt som tegnede bogievognene til KS, bygget i perioden 1930 til 1941.

Sporvejsmuseet er klar til at modtage A-delen af KS 890. Bogier er færdigmalede, gummibælg i leddet er monteret og aflæssepladsen er klar. Transporten vil - efter de p.t. værende planer - ske ultimo august måned, hvor A-delen straks ved ankomst vil blive sat på motorbogie og forenet med midterleddet, der også står klar.

Efterfølgende venter en meget stor opgave med alt det indvendige, såsom hele 24 V installationens genetablering, revidering og samling igen af hele 600 V installationen, herunder montering af strømfordeler, genopbygning af trækonstruktionen med skabe m.v. incl. instrumentpanel ved vognstyrerpladsen. Vinduer skal monteres, træpaneler og loftspladerne skal genmonteres efter måneders omfattende renovering med brun sæbe for at fjerne mange, mange lag maling. Ja, museets medarbejdere kommer ikke til at kede sig til vinter…., men glæder sig også meget til at vognhalvdelen kommer retur i en helt anden stand end den forlod museet i juli 2002.