4. august 2004
Flytning

Sporvejsmuseet erhvervede i 2002 en udrangeret, men ellers køreklar ledvogn (MVG 255) fra Mülheim, der kører på meterspor.

Typen er i store træk den samme, som Københavns Sporveje fik leveret fra DÜWAG i 1960-erne. MVG 255 blev anskaffet alene med det formål at bidrage med originale reservedele ved restaureringen af de københavnske ledvogne, først KS 890 og med tiden til 815.

Bagenden af ledvognen blev i april transporteret til Vestsjællands Lokalbaners værksted i Holbæk, hvor man udtager relevante dele til KS 890. Ledvognen blev forinden skilt ad i leddet, og forenden har indtil 4. august henstået på museets forplads og afventet, at den blev løftet af bogier og sat af uden for spor. Herved tilvejebringes mere sporplads, som der altid er brug for.

Forenden vil hen ad vejen blive tømt fpr relevante dele. Bl.a. er nogle af dørene anvendt i et forsøg med at forlænge dem, så de passer til de københavnske. Forsøget er ikke afsluttet. Derudover er der udtaget flere andre dele, f.eks. frontlygten, som er nøjagtig samme type, som KS 890 skal have. Tagrender er også demonteret, rengjort og genanvendt. Foreløbig er den ene gummibælg, der sidder i forbindelse med leddelen, flyttet over på KS 890's midter-leddel og vil, såsnart forenden er ankommet til museet, blive boltet på vognenden i forbindelse med samlingen og efterfølgende sat på løbe- hhv. motorbogie.

- - - -

I Holbæk er man begyndt igen efter velfortjent sommerferie. Foreste halvdel af vognen er færdigmalet udvendig, dog mangler vognnummer og tekster ved døre at blive påmalet. Transport vil formentlig ske ultimo august måned til museet og her er man næsten klar til modtagelsen, idet bogier er færdigmalede og klar, drejekranse renoverede og monterede i det flotte midterled.

Vi glæder os derfor alle sammen til dagen, hvor forenden ankommer!