6. juli 2004
Fornemme spor

Kgs. Nytorv i København ombygges totalt her i sommeren 2004.

I forbindelse med denne ombygning fjernes bl.a. de sidste tilbageværende sporvognsskinner, der førte linie 1, 6, 9 og 10 forbi det Kongelige Teater, Charlottenborg og Den Franske Ambassade.

Sporvognsskinnerne er forholdsvis lidt slidte og vil på Sporvejsmuseet blive lagt på lager, idet sporene har forskellig kurvegeometri og kan anvendes ved fremtidige udvekslinger af slidte spor eller i forbindelse med det kommende remise 3-projekt.

Sporvejsmuseet fik i det tidlige forår etableret en god samarbejdsaftale med entreprenørselskabet Zahco-Lind A/S, der udfører arbejdet på den kendte plads i midten af København.

Museet har mange gamle originale sportegninger (kurvebånd) fra KS og heldigvis også fra Kgs. Nytorv, så skinnerne blev markeret for ønsket overskæringssted, en del blev nummeret og herefter er tre blokvognslæs og to store lastbillæs kørt til Skjoldenæsholm, med en samlet vægt på omkring 50 ton!!

På disse fornemme skinner kørte sporvognslinie 6 sin sidste tur den 26. april 1969, hvorefter de blev asfalteret over i et forsøg på at få dem glemt langt, langt væk. Men nu er skinnerne - efter mere end 35 års hengemsel - på museum for en dag at blive brugt til sit oprindelige formål.