22. november 2003
Odense Bytrafiks Museum

I forbindelse med lukningen af Odense Bytrafiks 2 garageanlæg, hvoraf det ene stammer tilbage fra sporvejstiden, arrangede Sporveishistorisk Selskab en tur for medlemmerne af foreningen.

En af Sporvejsmuseet Skjoldenæsholms "nyeste" veteranbusser forestod transporten fra Borup Station til Odense, nemlig Forenede Rutebilers nr. 78, der var overtaget kun dagen før fra HT-Museet.

Vejret var absolut ikke af det bedste, regn, tåge, mørkegråt, så udsigten fra Storebæltsbroen begrænsede sig en hel del.

I Odense mødtes de sjællandske medlemmer med lokale medlemmer af SHS, og også medlemmer fra Busfronten og andre søsterforeninger.

Flere SHS-medlemmer, under ledelse af Claus Aubro Christensen, arbejder på renoveringen af 2 af Odense Sporvejs bivogne og en bus fra Odense Omnibus A/S. Renoveringen foregår på Station 2, som også skal lukke den 1. januar 2004.

Efter forevisningen af de gamle køretøjer så vi det interessante museum - Odense Bytrafiks Museum - som har lokaler i kælderetagen. Dernede er der mange effekter, som belyser den offentlige transport i Odense.

Derefter besigtigedes for sidste gang den gamle sporvognsremise, nuværende Station 1 og efter dette besøg tog vi ud til det nye busanlæg på Gammelsø, som er under opførelse, og som skal erstatte de 2 nuværende, som Odense Bytrafik har. Anlægget skal være færdigt den 22. december 2003.

Det nye anlæg ligger ikke ved en sø, men regnen gør sit til at en stor betonplatform ligner en sø.

Besøget i Odense var ved at være slut, og turen for de sjællandske SHS-medlemmer begyndte at gå tilbage til Borup Station.

Der var dog et lille ophold undervejs.

Dansk Jernbane Klub har depoter forskellige steder i landet og et af dem ligger i Marslev udenfor Odense, så der gjorde vi stop.

Vi så den store depotbygning, hvor jernbanemateriel bliver opmagasineret.

Udenfor silede regnen ned, mens IC3-togene kørte stærkt for at finde et sted, hvor der var tørvejr...