1. oktober 2003
8 sporvogne flytter

Fra HT-Museets depot i Hørsholm blev 8 sporvogne flyttet i 2 omgange til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholms depot i Kværkeby.

Flytningen begyndte den 1. oktober 2003 tidligt om morgenen og varede til ud på aftenen.

Fire store transportere med kraner blev anvendt og det foregik uden uheld.

De 2 første motorvogne er løftet op på blokvognen og man er i gang med at løfte scrapbivognen op.

Inden vi kunne køre afsted med de første 4 vogne sikrede man sig at de var spændt godt fast.

For de 3 motorvognes vedkommende måtte de køre en omvej for at undgå broer. Højden var omkring 4,57 m og totalvægten for hvert vognsæt var omkring 55 tons!

Hallen i Kværkeby var parat til alle de nye gæster.

Vel ankommet kunne sporvognene tage sig et hvil, nr. 107 er over 100 år gammel, så en lille pause var rar inden den skulle løftes ned.

Man sikrer sig klatreskinnerne ligger korrekt, så der ikke sker uheld mens vognen trækkes ind i hallen.

I Hørsholm ventede stadig 4 vogne...