14. august 2003
Nyt om 890 i Holbæk

Vestsjællands Lokalbaners 2 dygtige medarbejdere, der primært er beskæftiget på KS 890, har holdt en velfortjent sommerferie og er nu tilbage med fornyede kræfter...

Vognens venstre side har fået nye 2 mm sideplader påsvejst, hvorved stivheden i vognkassen er forøget ganske betragteligt. Finjustering til vinduesåbninger udestår. Skørter til begge vognsider er bestilt ude i byen ligesom den rundede frontplade, hvorpå linieskiltene skal sidde.

Man planlægger at gå videre med højre side af vognen mellem fordøren kaldet dør 1a og b og hen til dør 2 (den som blev blændet i Alexandria) og forsyne vognsiden med nye plader. Der er bestilt en specielt buet vange, der indgår i opbygning af forreste trinkasse, som det er planlagt at gå videre med efter at højre side har fået nye plader på.

Derefter går man videre med opbygningen af trinkasse ved dør 2. Forøvrigt skal hele dørmotorsystemet og dørene, der skal øges i højden, fremskaffes - muligvis fra Tyskland eller fra vort lager.

Vognens frontparti med vinduesramme er færdig inkl. linienummerskilt oppe i taget og destinationsskilteåbning. Taget er oprettet og ganske lidt plade udskiftet. Dog mangler forenden, som før nævnt den buede frontplade, hvorpå linieskilte skal sidde, og det helt specielle for København: De to linielanterner med mulighed for de kulørte liniefarver. De originale lanterner er afrenset for maling og flere kilo spartelmasse og tilfældige reparationer med blikplade. 2 stk. tragtformede rør for "hurtigskift" af farvede lanterneglas er bestilt hos en glasfibersmed. Man vil først gå videre med selve lanternemonteringen på et lidt senere tidspunkt. Afstivning af hele vognens forende forbliver indtil alle sideplader og forreste trinkasse inkl. en specialvanger, er påsat.

Bogie fra bagerste halvdel af ledvognen er modtaget på museet forlængst. Ellers er der ikke sket noget med bagenden af vognen, der fortsat henstår tildækket med presenning.