31. maj 2003
25 års jubilæet II

Dansk Jernbane Klub havde arrangeret veterantogskørsel fra Roskilde til Hvalsø, hvor veteranbusser fra Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm transporterede passagerer, som ville være med til at fejre den store dag, til museet.

Mange gæster tog sporvognen fra parkeringspladsen og ind på museet.

Gæster fra andre museer - bl.a. Falckmuseet og Jystrup Bilmuseum havde opstillet nogle af deres klenodier.

HT-orkestret underholdt.

Oprindelig var det tanken at kulturministeren skulle være ankommet i kong Christian X's bil - K1, men der var lidt startproblemer - heldigvis var der en anden standsmæssig automobil, som kunne stilles til rådighed.

Klokken 1110 ankom kulturminister Brian Mikkelsen (K) for at starte festligholdesen af museets store dag.

Efter talerne af museumsleder Mikael Lund og kulturminister Brian Mikkelsen kunne den store kavalkade sættes i gang.

Under kyndig vejledning førte kulturministeren den første sporvogn ud til endestationen - Eilers Eg, hvor der blev lidt tid til at nyde det fine vejr.

Alle Sporvejsmuseet Skjoldenæsholms køreklare sporvogne og busser var ude i den friske luft, så remiserne virkede lidt tomme.

Til tider var der trængsel ved stoppestedet ved Valby Gamle Remise.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholms busser havde travlt sammen med HT-museets veteranbus.

Alt var ude at køre - det var nogle dejlige dage.