19. september 2002

Odense Omnibus
1923 - 1952

Forf: Ole Iskov

I anledning af Sporvejshistorsik Selskabs udgivelse af bogen Odense Omnibus 1923 - 1952 blev der afholdt et arrangement.

Bussen er en Volvo bus tegnet af arkitekt og grafiker Gunnar Biilmann Petersen.

Bussen kørte for Odense Omnibus - der servicerede de dele af Odense, som ikke betjentes af sporvognen og trolleybussen - indtil 1. juli 1952, da Odense Omnibus indstillede driften.

Bussen blev sammen med 5 'søstre' solgt til Odense Bytrafik, hvor den som nr. 7 gjorde tjeneste til 1964. Fra 1964 til 1967 kørte den for Nyborg Bytrafik. Den blev overtaget af Sporvejshistorisk Selskab i 1970.

Tilstede ved arrangementet var bl.a.:

Forfatteren Ole Iskov, Odenses borgmester Anker Boye og formanden for Sporvejshistorisk Selskab Mikael Lund.

Til stede var også den tidligere direktør Christian Barfoeds to børn - Rolf Barfoed og Karen Barfoed, som her ses i selskab med forfatteren.

Arrangementet var en stor succes med musik, taler af Anker Boye, Ole Iskov og Mikael Lund efterfulgt af et let traktement.