4. september 2002
Metersporet ledvogn til museet

Torsdag den 29. august om morgenen ankom en metersporet ledvogn fra Mülheim til sporvejsmuseet.

Vognen, MVG 255, er anskaffet i forbindelse med renoveringen af APTA 890 (og senere APTA 815) og vil ikke indgå som driftsvogn i museets vognpark.

MVG 255 blev modtaget i køreklar stand, derfor er der også foretaget enkelte prøveture med den på metersporet og anledningen blev derfor benyttet til at tage et billede med museets tre Düwag ledvogne på forpladsen.

MVG 255 har mange dele fælles med de københavnske ledvogne, herunder hele bagenden af vognkassen, og er derfor værdifuld i forbindelse med det store restaureringsarbejde på de to ledvogne fra Egypten.

Udover MVG 255 er der reserveret yderligere to vogne, MVG 252 og MVG 261, der dog først forventes frigivet i Mülheim i 2004/05, efterhånden som vognparken moderniseres.