10. august 2002
Bustræf

Lørdag den 10. august var der busforbindelse til 1950'erne på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

Bustræffet markerede 50-års jubilæet for Sporvejsmuseets Odense bus, der afløste Odenses sporvogne i 1952.

Bussen er den første fra Volvo af "underfloor"-typen, hvor motoren er placeret under bussens gulv frem for foran eller ved siden af chaufføren. Jubilæet markerede derfor også 50-årsdagen for Volvos produktion af "underfloor"-busser, der har præget den kollektive bustrafik i Danmark frem til i dag.

De var der allesammen

Den berømte lufthavnsbus, der blev designet af grev Sigvard Bernadotte i slutningen af 50'erne.

De lange busser og de høje.

På museets buslinie "Valsølille sø rundt" var der mulighed for at opleve de fleste af de udstillede busser, som på skift trafikerede ruten.

Det var en travl dag på museet, for der var samtidig "trafikdag" hvor sporvognene troede det var myldretid.