15. Juli 2002
Sporvogn fra 1929

Den 15. juli 2002 omkring middagstid fik Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm en ny beboer.

Fra Elektrische Museumtramlinjen i Amsterdam, Holland, havde museet fået et tilbud om at overtage en fuldt køreklar sporvogn, som har listet rundt siden 1929 og transporteret travle hollændere.

Kort efter ankomsten til museet blev sporvognen sat ind i den daglige drift og har allerede nu transporteret mangen en travl hollandsk turist.

Vognen er en fuldt køreklar 2-akslet motorvogn fra den Haag i Holland, bygget 1929.

Sporvognen er overtaget fra Elektrische Museumtramlinjen i Amsterdam, der har ejet vognen siden 1973, hvor den har været trafikvogn på deres museumslinie indtil den 7. juli 2002.

Sporvognen er overladt vederlagsfrit til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm som en del af det internationale museumssamarbejde, og den ankom til Skjoldenæsholm nøjagtig på 75-års dagen for denne vogntypes første indsættelse i trafik i den Haag.

Den nye sporvogn forventes indsat i trafik i weekenden 27-28 juli 2002, hvor vi yderligere har intensiv sporvognstrafik.