Se museet:

Danmarks længste museum, Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, har kørende sporvogne fra hver af de danske sporvejsbyer, samt fra flere udenlandske byer.

Både i København, Odense og Århus var det en hver pige og drengs drøm at blive vognstyrer eller sporvognskonduktør på en sporvogn, når de blev "store".

Genoplev din barndom, hvor din mor havde dig i hånden mens I ventede på en sporvogn, som skulle køre jer ind til byen.

Eller oplev, hvordan dine bedsteforældre tog sporvognen for at komme på arbejde eller nyde en søndag ved skov og strand.

 

Når du besøger Sporvejsmuseet bliver du modtaget af en sporvognskonduktør, som sælger billetterne til museet.

I remiserne ved forpladsen er der udstillet sporvogne og busser, som du har mulighed for at komme op i. Desuden er der skiftende udstillinger omkring sporvejs- og busdriften i Danmark.

 

I kiosken, som er placeret i den ene remise, har du mulighed for at købe sporvejslekture, billeder, souvenirs, is, sodavand og meget mere.

 

Ved remiserne holder sporvogne, som vil køre dig ud på den 1,8 km lange strækning.

Billetten, som du har købt ved indgangen giver dig ret til ubegrænset kørsel med sporvognene hele dagen.

Undervejs på den 1,8 km lange strækning er der 5 stoppesteder. Stoppestedederne er anlagt med samme afstand, som var almindeligt på de københavnske sporvejslinier.

Stoppestederne har hver især noget at fortælle - spørg konduktøren undervejs, han eller hun vil med glæde fortælle dig, hvad du vil vide.

På endestationen, Eilers Eg, er der picnicplads og cafevognen er opstillet, således at du kan købe en forfriskning.